2012. június 10., vasárnap

Ingyenes és alacsony költségvetésű Sportolási lehetőségek


Többször is tettem már említést nektek arról, hogy mennyire fontosnak tartom a sportolást, akár egészségmegőrzésről, akár fogyókúra kiegészítéséről legyen is szó, vagy egy hivatásról, hobbiról.
NINCS tovább KIFOGÁS! ingyenesen, kevés anyagi befektetéssel (max. Kevesebb kólát iszol, vagy kevesebbet cigizel, kevesebb szar kaja és be is jött pénzecske rá) TE is SPORTOLHATSZ!
Annyiféle képen lehet sportolni, hogy bizonyára nem is tudok felsorolni minden ingyenes lehetőséget..

Bármit is írnék a következőkben, az első és legfontosabb dolog, amit a fejedbe kell, hogy véss TILOS bármilyen gyakorlatba, edzésbe kezdeni bemelegítés nélkül! A végén pedig kötelező a nyújtás! Tegnap mesélte egy csaj, hogy úgy ment le a kondiba, hogy menőzött nem melegített be és nyaki csigolyarepedéssel, meg durva nyaki húzódással zárult a móka. Ha megéri neked, hogy nem tudsz edzeni hosszú távon és ilyen keményen lesérülhetsz, mert sajnálod a bemelegítésre meg a nyújtásra az időt (5-5 perc legalább), HÁT hajrá..!



Sportolj (szinte) ingyen!
Aerobik, torna, otthon
Én imádok eljárni  edzeni, mert kikapcsol, de nagyon jól tudom, hogy nem mindenki teheti meg ugyanezt. Nézzük, most mi van ebben az esetben:
Nem kötelező órákra járni, és DVD-ket vásárolni, sőt ajánlott saját edzésterv, saját ütemben, neked megfelelő súlyokkal és tempóban növelni az edzések intenzitását.
Az internet adta lehetőségekre támaszkodva,mindenki csak saját felelőségére kezdje el!
De nagyon sok szuper edzés érhető el a Youtubon: pl Fitness Blender, Tornavideo-Péntek Enikő, Shelly Dose videók...
Még egy extra hasznos oldalt ajánlanék a figyelmedbe:

http://shop.builder.hu/edzesek_index.htm4
 Ezen az oldalon, kiválaszthatod, mely izomcsoport megdolgoztatására való gyakorlatsorokat szeretnéd megtanulni, gyakorlatok bemutatásával, videókkal illusztrálva, képekkel segítenek bennünket egy-egy gyakorlat helyesen történő elsajátításához.

Kiegészítő eszközök otthoni edzéshez:
súlyzók,trx kötél, kettlebell,  gumiszalag, fitt ball, polifoam, vizes palackok, step pad, felcsatolható súlyok kézre, lábra.
 biztos lehagytam valamit, szóljatok..

Gyaloglás:
Előnyei: Alacsony sérülési kockázat.
   Nagy túlsúllyal rendelkezőknek fogyás beindításához ajánlott sport.
   Javítja az erőnlétet, kortól függetlenül gyakorolhatjuk, egész testet igénybe veszi.
   Tudtad, hogy az izomzatból 200-at dolgoztat meg?

Futás
A legjobb „zsírégető” aerob mozgásforma, amit ismerek!
 (befektetés egy jó futócipő, nem túl vastag talppal, mert nem sarokra kell érkezni úgysem, nőknek sportmelltartó, egy jó pamut zokni, melegítő, rövidnadrág, kényelmes öltözet)
 Futni bármikor, bárhol lehet és kifogást is lehet sokat keresni…de ez az egyik legjobb edzésforma!!
Tipp: futás végén fekvőtámasz, lépcsőzés, fiúknak húzódzkodás, guggolások, kitörések végzésével kiegészíthetitek az edzést.
A futásról bővebben itt:
http://pepuptalk.blogspot.hu/2012/05/fuss-ha-kedves-az-eleted.html

Kerékpározás, rollerezés, gördeszka, korcsolya
Opcionális, kinek mi van kéznél, lábnálJ
Tekerj! Gurulj! munkába, hétvégén túrázz, egy kis befektetést igényel ugyan, de sokaknál porosodik egy-egy bicikli a garázsban..(ha bele kell fektetni, de nincs annyi pénzed( Vatera, Jófogás, Facebook stb. nézz szét)
Az egyik legjobb  popsi, combformáló és megdolgoztatja az egész testet!

Sétálj nagyokat, tempósan, mássz hegyeket, túrázz!
Nagyon jó túrákat lehet tenni a szabadban, ha vidéki vagy egyszerűbb a helyzet, ha városban élsz, kicsit utaznod kell, de megériJ
Ti biztos tudtok még jó oldalakat itt van két tippJ
Haverok! Buli! Túra!

Hullahopp, ugrókötél, ping-pong, tollas régi jó barátok…
Néhányuk társaságot igénylő, de választhatsz magányos játékszereket isJ edzés kiegészítésre, bemelegítésre kiváló az ugrókötél, hulla hopp. Én személy szerint használom az ugrókötelet köredzésnél, egy –egy kör levezetéseként. Nagyon jó állóképesség javító, kiválóan edzi a lábat.

Csukd be az ajtót, dobd fel a kedvenc zenéidet és táncolj!
Ha egy kis kedvet érzel, de nem tudsz táncolni, itt az ideje elkezdeni:
salsa, zumba, széles a paletta…


Ellustultunk…
Manapság, úgy kerüljük a mozgás lehetőségét mintha fertőző lenne…
Liftezünk 1 emeletet is, nehogy véletlenül elfáradjunk már.. inkább átszállunk a villamosra, már nehogy egy megállót sétáljunk…ismerős? Lusták vagyunk felkelni, vagy később feküdni, azért hogy beiktassunk egy kis sportot az életünkbe.. mindent megteszünk, nehogy már egészségesebbek legyünk!
Ez volt az első, amit megszüntettem az ! Szerencsére 30 percnyi tempós sétával beérek dolgozni, de sokáig én is inkább buszt meg a két megállónyi metrózást választottam!
Higgyétek el, ha elhagyjátok ezeket a nagyon rossz szokásokat, rögtön beindul a vérkeringés azokban a lábakban, és egyre kevésbé lesztek nyomottak..
Miért ne kezdhetnéd azzal, hogy legalább munkába, suliba gyalog, vagy kerékpárral, rollerrel közlekedj? Sétálj munkába 30 percet és hazafelé szintén! Máris többet tettél önmagadért, az egészségedért! Ezt mindenkinek ajánlom! A lift helyett, válaszd a lépcsőt.

Az ülőmunkát és kizárólag szellemi munkát végzőnek, kötelezően ajánlott, ha már fogyni nem is akar, de a visszértől és víztől dagadó lábak senkinek sem kellemes..
Egy átlagos, fogyni nem kívánó, egészségét megőrizni akaró ember napi mozgásszükséglete, minimum napi 30 perc testmozgás.
Lustulunk tovább otthon a számítógép és a tv előtt…ismerős? naná…félelmetes ahogyan gyakorlatilag végig üljük az egész napot! és persze görnyedünk…és szétmegy a gerincünk..kidobunk egy valag pénzt masszázsra, meg kiropraktőrnek stb.
Ha mégis szeretnél kondiba járni…..

Ajánlom, járj utána a következőknek, hogy számodra megérné-e igénybe venni a Sportkártyát,vagy az All you can move kártyát. Ezek több, akár 100 sportlétesítménybe naponta történő látogatásra jogosíthatnak fel. Sok esetben vidéken is elfogadják!
Nagyon tuti, imádom, nagyon szerencsés vagyok, hogy ezzel sportolhatok! Nem kell egy hellyel beérnem, váltogathatom a konditermeket, mehetek úszni..stb..
Itt magánszemélyek részére is van ajánlat, nem kötelező a munkahelyednek belépnie. Sőt kifejezetten tanulók számára is igénybe vehető! csoportos kedvezményük is van!
Mindkét helyen folyamatosan bővülnek az elfogadó helyek száma!
Úgy látom, itt van egy kis változás. Én még régebben láttam magánszemélyek részére is ajánlatot, most nem…lehet, hogy változik, vagy vak vagyok:D ha az utóbbi HELP.
A kártyák kiváltása:
Anyagi befektetést igényelhet az elején, de pl. itt Pesten egy 8-10 alkalmas kondi bérlet 12000 Ft körül alakul minden helyen, nos ezekkel, kb. ugyanennyiért, /munkahelyi támogatással töredékéért, /akár naponta is sportolhatsz különböző helyeken. Ez most nem biznisz, nem fűződik érdekem a szolgáltatókhoz, de a rendszer és az ötlet nagyon tuti!
Társas sportok:
Kosárlabda, röplabda, foci, kézilabda, egy kis kidobózás, bármi..
Élvezetes, nagyon tuti időtöltés én mindig is imádtam focizni, ez is mehet csajoknak, fiúknak egyaránt!
Most hétvégén volt szerencsém újra röpizni, hát készüljetek fel súlyos alkarbéli fájdalmakra először..J, de nagyon nagy móka, ha a jó a csapat, egy jó és élvezetes edzésre számíthatsz.
Helyszínek
Eger
ha itt jársz sem kell lemondanod az ingyenes sportról...







 Budapest

Városliget


Margit sziget

http://www.orczypark.hu/sportolasi_lehetosegek

Orczy Park


Vidéken találtok sportpályákat, melyeket ti is igénybe vehettek. Használjátok a környezetetek adta lehetőségeket, ne szégyelljétek a sportolást soha senki előtt, ne figyeljetek a gonosz, árgus szemekkel téged figyelő szomszédokra sem!!
TIPPEK:
Felnőtt játszótér:
Én még nem próbáltam, de ha te vagy a szerencsés, aki ezt kipróbálhatja akkor Mindent beleJ végre egy szabadtéri konditerem, látogassatok el erre a honlapra:
http://jatszoterkereso.hu/jatszoter/felnott-jatszoszerek/
FELNŐTT JÁTSZÓTÉR! MÁR A MARGIT SZIGETEN IS!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
és végül kérlek:


Ossz meg további hasznos tippeket a többiekkel és velem itt!!!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése